Omnifit

Kijk op gezondheid


Immuunsysteem van het lichaam en Redox Signaal Moleculen.

Stelsels

Ons lichaam bestaat uit stelsels, zoals het hart- en vaatstelsel, zenuwstelsel, spijsverteringstelsel enz. Deze stelsels bestaan weer uit diverse organen; hart, hersenen, lever, maag enz.

Vervolgens bestaan deze organen uit weefsel, het weefsel uit cellen, deze cellen bevatten diverse fabriekjes, organellen, die omgeven worden door de celvloeistof: zout water.
Van de verschillende fabriekjes zijn de mitochondriën de energiecentrale.

Hier wordt o.a. de energie in de vorm van ATP (AdenosineTriPhosphaat) geproduceerd. Het is de enige vorm van energie waarmee de cel, en dus het lichaam, kan werken.

Bovendien worden er aan de lopende band hoog reactieve verbindingen gemaakt m.b.v. water (H2O) en zout (NaCl): Redox signaleringsmoleculen (RSM en RS).

Er zijn wel meer dan 15 verbindingen mogelijk. Voorbeelden: waterstof peroxide (H2O2), hypochloriet (HOCl), stikstofoxide (NO) en de super oxide (O2) om er een paar te noemen. Het zijn zeer reactieve moleculen met een zeer korte levensduur die voortdurend aangemaakt worden om vreemde processen en stoffen in de cel te niet te doen of op te ruimen.

     

Dit is de eigen verdedigingsploeg en opruimdienst van de cel.
Zou je hierover meer willen weten, laten we dat dan persoonlijk bespreken. Stoffen, zoals bacteriën, virussen of schimmels, worden direct verwijderd als zij niet in de cel thuis horen.
Naar mate de mens ouder wordt, worden ook de cellen ouder en functioneren de fabriekjes minder efficiënt. Hierdoor wordt ook de productie van de verdedigingsploeg en opruimdienst minder.

Afweer

Onze afweer wordt dus gewaarborgd door het feit dat er voldoende reductie- en oxidatiemoleculen aanwezig zijn. Dat is goed te begrijpen als we ons realiseren dat deze moleculen zorgen voor:

  • Bescherming van de cel (detectie van schade en indringers)
  • Herstel van de cel
  • Vervanging van de cel

Kinderen herstellen sneller en omdat zij nog moeten groeien maken zij gemakkelijk nieuwe cellen aan.
Opvallend is dat de meeste (gezonde) kinderen geen of weinig symptomen hebben van het huidige covid-virus.
Hoe komt dat?

  1. Laten we eens kijken wat voor een virus Covid-19 is.

Het virusmolecuul bestaat uit één RNA molecuul dat opgerold ligt en dat verschillende uitsteeksels heeft.
Dit RNA virus heeft het DNA van de cel, in de cel kern, nodig om zich te kunnen vermenigvuldigen.
Het kan dus pas schade veroorzaken als het in een cel kan binnen dringen.

  • Hiervoor is nodig dat de celwand het virus binnen laat.
  • Covid-19 heeft de ‘sleutel’ die past op de ACE (Angiotensine Converting Enzyme) receptoren van de celwand, de ‘deur’ waarin het ‘slot’ zit.
  • Eenmaal in de cel wordt DNA van de cel gebruikt door het virus om zich te vermenigvuldigen, dit proces gaat in een aantal stappen.
  • Met een ingewikkeld proces kan nu het virus mbv transcriptie factoren en mRNA (messenger RNA) zichzelf kopiëren en vermenigvuldigen.
    In de ribosomen (een ander fabriekje van de cel) wordt dit mRNA vertaald tot virus RNA.
  • Dit proces kan zich vele malen herhalen in één (1) cel, waardoor er duizenden nieuwe virussen geproduceerd worden. Is het DNA uitgeput dan is de cel dood en barsten de virussen naar buiten naar de naastliggende cellen.

!!     Tijdens deze stappen kunnen de RSM (Redox Signaal Moleculen)
het kopieer proces verstoren           !!

Als er veel virus ontstaat in het lichaam melden RSM aan het cel-DNA dat er iets mis is en er een vijand is binnen gedrongen. Hierdoor worden er cytokines en interferonen, die het virus aanvallen en witte bloedcellen oproepen, geproduceerd terwijl de nabije vaten verwijden en permeabeler (gemakkelijker doorlaatbaar) worden. Dit start de immuunreactie en de vorming van immuunglobulinen (IgG en IgM).

2.  Is er iets waardoor het gemakkelijker wordt voor het virusmolecuul om de cel in te komen?

Een voorwaarde voor het virus om de cel binnen te komen is dat er een ACE receptor beschikbaar moet zijn.
Om de hoge bloeddruk bij ouderen om laag te brengen wordt vaak medicatie gegeven in de vorm van zgn. ACE-remmers. Door minder ACE aan te maken zijn er op de celwand ’plaatsen’ vrij voor het aankoppelen van het virusmolecuul.
Gezonde weefselcellen hebben diverse ACE-receptoren waar dit virus gebruik van kan maken en waar Redox signaalmoleculen, als zij in voldoende mate aanwezig zijn, er voor zorgen dat indringers, eenmaal binnen, in hun reproductie geremd worden.
Dat er meer mannen dan vrouwen ziek worden van covid-19 zou verklaart kunnen worden door het feit dat het gen dat er voor zorgt dat deze receptor aangemaakt wordt, op het X-chromosoom van het DNA zit. Van dit X-chromosoom hebben vrouwen er 2 en mannen slechts 1.
Redox signaalmoleculen kunnen zorgen dat het gen dat de ACE-receptor aanmaakt aan‑/uitgezet worden. In het geval van covid-19 wordt het gen uitgezet, zodat er geen receptoren gemaakt worden.
Aangezien deze medicijnen veelal door ouderen gebruikt worden, worden zij eerder en zwaarder getroffen door covid-19. Daarbij moeten we ons realiseren dat de productie van Redox moleculen na ongeveer het 20ste levensjaar afneemt.

3.  Is dit soms de reden dat veel kinderen er niet erg ziek van worden?

Als kinderen, zoals hiervoor genoemd ‘barsten’ van de Redox Signaal Moleculen zou dat wel eens de reden kunnen zijn dat virussen bij hen de cel niet in kunnen en mochten ze de cel binnen dringen, om zeep geholpen worden door de stoffen die in de mitochondriën geproduceerd worden zoals H2O2, HOCl, NO, e.a. reactieve moleculen!
Voor iedereen geldt dat gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging je fit houdt, maar ouderen zouden zeker RSM moeten suppleren om gezond ouder te worden.
Sinds een jaar of 10 is het mogelijk om deze RSM buiten het lichaam in balans en stabiel te houden, waardoor zij geschikt en klaar zijn voor gebruik.

Zou je hier meer van willen weten, neem dan contact met me op.

Fig 1 uit:          Redox signaling Molecules, Aaron Murakami

Fig 2 en 3 uit:  Redox Life, A. S. Naidu

    • omnifit -

      Beste Angelo, mijn excuus voor de late reactie, Ik doe al een tijdje niet zoveel met de website en ik had dit bericht niet eerder gezien.
      Waarmee kan ik je van dienst zijn?
      Leonie

  • Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.